Prins Carl Philip beskyddare av Dyslexiförbundet FMLS

Prins Carl Philip beskyddare av Dyslexiförbundet FMLS
Ett besked från Sveriges Kungahus har nått Dyslexiförbundet FMLS. Prins Carl Philip blir förbundets beskyddare. – Vi är oerhört stolta och glada, säger ordförande Bengt-Erik Johansson

Sedan ett par år tillbaka är Prins Carl Philip en viktig röst för personer med läs- och skrivsvårigheter. Prinsen har offentligt berättat om sin egen dyslexi och vad den har inneburit för honom. Många barn och unga, och för den delen vuxna med, säger numer med stolthet att de har samma funktionsnedsättning som Prinsen. De skäms inte. De vet att de är i gott sällskap. 

Våren 2014 besökte Prinsen Dyslexiförbundet FMLS kansli i Sundbyberg. Han träffade både förtroendevalda och anställda. Med besöket ville Prinsen markera sitt intresse för dyslexi och öka uppmärksamheten kring frågan. Under besöket lades grunden till ett samarbete. Resultatet blev en uppmärksammad och uppskattad hearing våren 2015 gemensamt av Prins Carl Philip och hovet, samt Svenska Dyslexiföreningen, Föräldraföreningen för Dyslektiska barn, Dyslexiförbundet FMLS och Specialpedagogiska skolmyndigheten. 

I sitt tal under hearingen sa Prinsen att inget gör honom mer sorgsen än när någon pekas ut som korkad på grund av sin dyslexi. Han ville sätta ner foten och införa nolltolerans mot mobbing. Barn med läs- och skrivsvårigheter ska inte behöva känna sig utanför. 

–Prinsen är en förkämpe. Han har själv rest sig upp efter att ha blivit nergjord offentligt. Vi är många som har all anledning att se upp till honom. Prins Carl Philip är inte bara beskyddare för Dyslexiförbundet FMLS, utan för alla som har denna funktionsnedsättning, säger Bengt-Erik Johansson. 

Prinsen är förbundets beskyddare från och med den 9 december 2015 och fem år framåt. 

Välkommen H.K.H Prins Carl Philip som vår beskyddare! 

Dyslexiförbundet FMLS

 

 

Prins Carl-Philip och ordförande Bengt-Erik Johansson samtalar när Prinsen besök
Prins Carl-Philip och ordförande Bengt-Erik Johansson samtalar när Prinsen besöker Dyslexiförbundet FMLS i maj 2014. Bild: Göran Segeholm
Annonser