Vi flyttar – Dyslexibanken öppnar i juni i Spånga

Vi flyttar – Dyslexibanken öppnar i juni i Spånga
Dyslexiförbundets kansli flyttar till Spånga. Efter Kristi Himmelsfärdshelgen hittar du oss på Spånga Torgväg 4, som ligger nära pendeltågstationen i Spånga i nordvästra Stockholm.

Dyslexiförbundet kommer att dela lokaler med Svenska Dyslexiföreningen, Föräldraföreningen för dyslektiska barn (FDB) och Dyslexiförbundet i Stockholm.  

– Tidigare hade banken Nordea sina lokaler där. Nu blir det en dyslexibank, säger en nöjd förbundsordförande Bengt-Erik Johansson. 

I mars blev hyreskontraktet klart och strax därefter skrev tidningen  Mitt i Västerort: 
”2016 lämnade Nordea sitt kontor i centrum och sedan dess har lokalerna stått tomma. Många Spångabor har varit nyfikna på vem som ska flytta in. Nu är det bestämt att Dyslexiförbundet tar över lokalerna.”  

Runt 15 personer ska arbeta i lokalen som är cirka 400 kvadratmeter stor, inklusive utrymmet för bankfack i källaren. Bankfacken är bortplockade men kanslichef Olov Berggren funderar på att skaffa ett pingisbord. 

– Vi hoppas kunna använda det gamla bankvalvet som en umgängesyta för oss själva och våra gäster, säger Olov Berggren. Flyttlasset går onsdagen 29 maj och från måndagen 3 juni planeras verksamheten att starta i Spånga. 

Hyresvärden Alferan är nöjd och säger till lokaltidningen att det är positivt för Spånga Centrum att det blir kontor i fastigheten, som också har privata hyresgäster på övervåningen. 

Även Svenska Dyslexiföreningens ordförande Christina Hellman är nöjd. 
– Vi i Svenska Dyslexiföreningen ser verkligen fram emot att dela lokaler och utbyta erfarenheter med Dyslexiförbundet och FDB! 

Även Föräldrarföreningen för dyslektiska barn (FDB) är förväntansfulla.  
– Vi ser ett mervärde i att alla som arbetar med dyslexi finns på samma ställe, säger Fredric Helgesson, ordförande i FDB. 

Text: Ylva Bjelle 

Gruppbild tagen inomhus vid en trappa
Foto: Karin Forsell
Annonser