Rapport från Skånes spökläger

Rapport från Skånes spökläger
Vårt distrikt i Skåne har ett spökläger för ungdomar varje höst. Här kommer deras rapport från 2023 års läger.

Rapport från Dyslexiförbundet distrikt Skånes spöklägret 2023.

Den lilla stugan i gläntan var om lindad av en stor blöt filt av dimma. Regnet hängde i luften och naturen var så tyst allt stod stilla.

Vi körde långsamt ner för den skapa kurvan som var täckt va blöta löv. Nu var vi äntligen framme och kunde låsa upp och gå in för att starta 2023 års spökläger.

Snart så anlände ungdomarna och allt satte fart tjo och tjim över allt och skratten ekade ut över ängen.

Nu skulle ungdomarna komma till rätta och hinna sladdra vad som hänt sedan de träffades senast.

På menyn stod Maritas goda pizzabullar och gick snabbt sen umgicks vi med lite kortspel och pyssel.

På lördagen efter frukost så var det dags att skära ut varsin pumpa att skrämma bort onda andar med i mörkret. Hela förmiddagen gick åt till att ha roligt på.

Efter lunchen så packade vi in oss i bilarna för att fara till Spökslottet Svaneholms slott. Där blev vi rundvisade i alla vinklar och vrår, ungdomarna var mycket intresserade och ställde många frågor till guiden. Av någon okänd anledning så pratade guiden mycket om hur toaletterna fungerade på den tiden, bara det gav många skratt. På vägen hem så körde vi inom Vismarslöv Café och bageri för en riktigt god fika!

När vi kom tillbaks till stugan igen så tog vi det lugnt ett tag innan det vankades TACOS i långa banor, det är verkligen en favorit på våra läger!! Sedan var det film och godisdags så länge vi orkade hålla våra ögon öppna! Man sov gott den natten ska jag berätta för er.

Efter den sedvanliga städningen på söndagen så bjöds ungdomar och hämtande föräldrar på korv och hamburgare som var uppskattat.

Nu kom vi till den tråkiga punkten när vi skulle säga adjö till alla och åka hem. Många kramar blev det, men med löfte om att ses snart igen.

Några ord från ungdomarna:

Det är roligt att träffas och kunna ha roligt tillsammans. Tacosen var god. Fikat i Vimerslöv var mysigt. Ni alla är så snälla mot varandra. Lite läskiga filmer igår. Måla tavlor var roligt.

Tackar Ungdomsansvarig Marita och ledarna Dan, Eva och Mige samt Dyslexiförbundet distrikt Skåne och slutligen alla dessa underbara ungdomar för att ni ställer upp och gör allt detta möjligt.

Vid pennan

Mige Lundahl

Helsingborg den 2 november 2023

Människor i en glänta i skogen. Några står upp. Flera sitter på marken.
Annonser