Många formade sin bokstav 2018

Många formade sin bokstav 2018
Under Dyslexiveckan i oktober formades många bokstäver, framför allt på Dyslexidagen 4 oktober 2018. Här är några exempel.

Ett stort antal personer, bibliotek och företag bidrog till att göra kampanjen #formadinbokstav framgångsrik. Världsdyslexidagen infaller under torsdagen i Europeiska Dyslexiveckan varje år. Då driver vi kampanjen #formadinbokstav, för att vi vill uppmärksamma att bokstäverna inte alltid är så lätta, men att var och en kan göra dem till sina egna.  

Under kampanjen uppmanade vi alla att forma sin egen bokstav och lägga ut en bild eller film av den på sociala medier. Gensvaret blev stort.
Totalt kunde man hitta över 120 inlägg med taggen #formadinbokstav på Twitter, Facebook och Instagram.  

Stort tack till alla som har bidragit med bilder och filmer på sociala medier.   

Kampanjen anordnar vi tillsammans med Föräldraföreningen för dyslektiska barn – FDB, Svenska Dyslexiföreningen, Svensk biblioteksförening och Läsrörelsen.   

Text: Sara Rydin 

 

Sju foton: Ett T format av en leksak. Ett S format av en mjukisorm. Tre barn som formar ett S på golvet. Ett M format av pommesfrites. Ett N format av tre kvinnor. Röda äpplen formade som ett A. Ett B format av mjukisdjur.
Övre raden: Bild av ett T från Talknuten/Afasiförbundet. Ett S av Snicksnicksnoken. Bild av ett S, gjord av Kringlaskolan. Ett M gjort av personalen på McDonald's. Nedre raden: Ett N gjort av personalen på FunkaNu, foto av Karin Forsell. Ett A gjort av arbetsterapeuten Ida Kåhlin. Ett B gjort av Karlskronas barnbibliotek.
Annonser