Helene blir ny rådgivare på Skrivknuten

Helene blir ny rådgivare på Skrivknuten
Från och med mitten av januari har Dyslexiförbundet en ny anställd. Det är Helene Kindstedt som ska ersätta Inger Rålenius i rollen som rådgivare på Skrivknuten. Helene kommer också att ha ett övergripande ansvar för kansliet, eftersom Olov Berggren slutar som kanslichef.

Helene kommer närmast från Föräldraföreningen för Dyslektiska Barn (FDB). Där har hon jobbat i fyra år som ansvarig för kansliet. Hon hoppas kunna bli en brygga mellan FDB och Dyslexiförbundet, men också Svenska Dyslexiföreningen.

– Vi ska fortsätta vara tre föreningar, men ha ett nära samarbete, säger hon. Vi kan dra och stötta varandra så att det blir ett mervärde för oss alla.

Helene har tidigare arbetat med personalfrågor, men skolade sedan om sig till samtalsterapeut och har även arbetat med familjebehandling. I arbetet på FDB har hennes huvuduppgift varit att stötta föräldrar. Hon brinner för det hon kallar hållbart föräldraskap, det vill säga att hjälpa föräldrar att ta hand om sig själva så att de orkar finnas där för sina barn.

– Jag känner så med föräldrar till barn med stora behov. Jag vet hur det är. Ett av mina barn har läs- och skrivsvårigheter på grund av koncentrationssvårigheter. Och jag har ett annat barn med en förvärvad hjärnskada, säger hon.

Men på Dyslexiförbundet blir arbetsuppgiften en annan.

– Nu hoppas jag att med stöd och råd kunna göra skillnad för personer med läs-, skriv- och räknesvårigheter genom hela livet, säger Helene.

Hon har själv inte läs- eller skrivsvårigheter och inser att hon därför saknar vissa erfarenheter som Inger Rålenius har.

– Det blir svårt att fylla hennes kostym, säger Helene. Jag har stort respekt för allt hon har gjort och jag kommer att inspireras av henne, men jag kan inte bli en ny Inger. Jag blir en Helene i förbundet. 

Helene kommer att samverka med olika medlemmar som själva har dyslexi.

Text: Ester Hedberg

– Jag har fått ett fint förtroende att ta över efter Inger, säger Helene Kindstedt. Foto: privat
– Jag har fått ett fint förtroende att ta över efter Inger, säger Helene Kindstedt. Foto: privat
Annonser