Daniella vann Novelltävling

Daniella vann Novelltävling
”Det skulle jag vilja säga är beviset för att dyslektiker kan skriva om de bara vill.” Daniella Alm Heljeved vann i våras en novelltävling för unga som anordnades på barnlitteratur-festivalen Litteralund.

Daniella har dyslexi och har fått kämpa mycket. På sin blogg Dysseplugg skriver hon: ”Tävlingen var öppen för alla i hela landet vilket gjorde det extra speciellt att just jag som har dyslexi.” 

Daniella valde att skriva om att gå i skolan när man har dyslexi, särskilt inför de nationella proven. Novellen ”I stridens hetta” kan läsas i sin helhet på Daniellas blogg Dysseplugg:  
https://dysseplugg.wordpress.com/2019/04/13/en-dyslektiker-blir-vinnaren-av-en-novell-tavling/. 

Daniella Alm Heljeved tog studenten i våras och är trots sin unga ålder redan erfaren skribent. Förra året gav hon ut boken “En stämpel i pannan” som Läs&skriv skrev om i nummer 3/2018. Daniella föreläser på Dysleximässan i oktober.       

 Text: Marja Beckman 


”När jag går på fordonet igen kan jag och Julia fortsätta talas vid. Hon förklarar hur hon löst sitt uppdrag och hur det hade gått utan problem. När hon pratat klart förklarar jag hur en stor del av mina redskap och mitt material tagits från mig strax innan starten av uppdraget. Hon ropar högt hur det inte var rättvist och jag hyschar henne, det fanns ingen mening att alla ombord behövde veta. Jag svarar argt att i krig och kärlek är ingenting rättvist, hon svarar snabbt att jag sagt talesättet fel och att det ska vara motsatsen. Jag skakar på huvudet och tänker ”jo men i mitt liv är det inte rättvist”.” 

Utdrag ur novellen ”I stridens hetta” av Daniella Alm Heljeved. 

Tjej med blont hår och glasögon
Annonser