fbpx

Sommarläsning för barn och ungdomar 2021

Sommarläsning för barn och ungdomar 2021
Här kommer några lästips med tal- och ljudböcker för sommaren för alla barn och ungdomar.

Läsning ska vara roligt och tal- och ljudböcker är bra om man tycker att ögonläsning går för långsamt. Oavsett om man läser med ögon eller öron så får man nya perspektiv, läsförståelse och ett rikare ordförråd.

Alla böcker nedan finns i Legimus som är gratis för dig som har svårt att läsa. Läs om hur du får gratis tillgång till talböcker genom Legimus.

Men det finns ju också många bra ljudbokstjänster som kostar ett par hundra kronor per månad – exempel på tjänster är Storytel, BookBeat, Sesamy och Nextory. Alla ljudbokstjänster har olika utbud så där får man pröva sig fram.

Lista med nya böcker för barn och ungdomar i Legimus maj 2021 (pdf).

Bergtagen av Camilla Sten – spänningsroman om en elev som försvinner från en internatskola. För unga vuxna. Finns på Legimus, hos Storytel, BookBeat och Sesamy.

Himlabrand av Moa Backe Åstot – historia om samisk kille som blir kär i sin bästa kompis. För unga vuxna. Finns på Legimus, hos Storytel och Nextory.

Om du bara förstod av Malin Lundgren – om en tjej som spelar fotboll men som döljer att hon har epilepsi. För barn 9-12 år. Finns på Legimus och hos Nextory.

Vit zon av Magnus Nordin – tredje och sista delen i serien Zonen. Fantasyserie om tre ungdomar som lever i Stockholm efter krig och virus. För ungdomar 12-15 år.

De vilda & den magiska cykeln av Cecilia Rihs –  bok om de vilda som här löser mysteriet med den magiska cykeln. För barn 6-9 år.

Övre rad från vänster: De vilda & den magiska cykeln, Om du bara förstod. Nedre raden från vänster: Vit zon, Himlabrand, Bergtagen.
Övre rad från vänster: De vilda & den magiska cykeln, Om du bara förstod. Nedre raden från vänster: Vit zon, Himlabrand, Bergtagen.
Annonser