Nytt radioprogram för dig som känner att du inte räcker till för ett barn

Nytt radioprogram för dig som känner att du inte räcker till för ett barn
Fatta familjen” heter ett nytt radioprogram som vänder sig till föräldrar som behöver råd. Det är en utveckling av NPF-podden och flera olika experter inom psykologi, vård och beteenden svarar på frågor.

Så beskrivs Utbildningsradions nya radioprogramserie Fatta familjen. Programmet är en vidareutveckling av NPF-podden där psykologen Bo Hejlskov Elvén, och logopeden Ulrika Aspeflo under ett par år har gett råd till dem som har barn i sin närhet med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).  

– I Fatta familjen har vi breddat oss eftersom vi har sett att även andra grupper behöver råd. För föräldrar till barn med dyslexi kanske det kan handla om hur man kan hjälpa sitt barn att komma vidare när det låser sig, eller hur man kan ge stöd till ett barn som inte alls tror på sig själv, säger producenten Bo Sjökvist. 

Programmet bygger på att lyssnarna ringer och mejlar in frågor. Bo Hejlskov Elvén och Ulrika Aspeflo finns även med i denna expertpanel som också har kompletterats med barnpsykologen Malin Bergström, sjuksköterskan och KBT-terapeuten Måns Lööf, överläkaren och psykiatrikern Björn Roslund, beteendevetaren Petra Krantz Lindgren, samt psykologerna Jens Högström och Liv Svirski.  

Programmet började sändas i Sveriges radio P4 den 1 september klockan 07.03 och kommer att gå varje söndagsmorgon fram till nyår. Poddversionerna släpps samma dag och går att höra i Sveriges radios app. 

Programmakarna tar gärna emot frågor till mejladressen fattafamiljen@ur.se.

Text: Marja Beckman 

Porträttbild på kvinna med blont hår och glasögon.
Petra Krantz Lindgren är en av experterna i Fatta familjen.
Annonser