Webbinarium om pedagogiskt stöd på högskolan

Heidi Wåxberg (till vänster) och Anna Jälknäs är samordnare för pedagogiskt stöd vid Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet.
Heidi Wåxberg (till vänster) och Anna Jälknäs är samordnare för pedagogiskt stöd vid Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet.
Den 25 januari klockan 15.00 ordnar Dyslexiförbundet ett webbinarium om stöd och anpassningar för studenter med läs-, skriv- och räknesvårigheter. Anna Jälknäs och Heidi Wåxberg berättar om stödet vid Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola. Dyslexiförbundet presenterar resultat från sin högskoleenkät.

Specialpedagogerna Anna Jälknäs och Heidi Wåxberg är samordnare för pedagogiskt stöd vid Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet. De träffar studenter som behöver stöd, behandlar deras ansökningar och rekommenderar olika former av stödåtgärder. 

Anna Jälknäs och Heidi Wåxberg har skrivit boken ”Skapa en tillgänglig lärmiljö – högskolepedagogens handbok. Boken beskriver olika svårigheter en student med till exempel dyslexi kan stöta på under utbildningen, vilket stöd som finns och vad som saknas. Heidi Wåxberg är dessutom medförfattare till "Studiestrategier i gymnasiet", den skrev hon tillsammans med Diana Storvik. 

Dyslexiförbundet skickade ut en enkät till landets cirka 50 högskolor och universitet med frågor om vilket stöd de erbjuder studenter med läs-, skriv- och räknesvårigheter. En annan enkät spreds till studenter med frågor om vilket stöd de får. Under webbinariet presenterar vi resultat från undersökningen. 

Tid: Onsdagen den 25 januari 2023 kl. 15.00 – 16.00
Plats: Online
Övrigt: För medlemmar
Anmäl dig eller bli medlem här (länk till webbformulär)

Webbinariet spelas in och kan även ses av medlemmar i efterhand.

Ämnen:

Länkar

Dyslexiförbundets rapport om stöd på högskolan för studenter med läs-, skriv- och räknesvårigheter