Rättvisa nationella prov

Rättvisa nationella prov
Dyslexirörelsen i Sverige driver en kampanj ”Rättvisa nationella prov” för att det ska bli lika naturligt för elever med dyslexi att få använda sina hjälpmedel i alla delar av skolundervisningen, som det är för synnedsatta personer att få göra det. Genom kampanjen vill vi förändra synen på vad läsning är.

Följ kampanjen i sociala medier genom taggen #rattvisaNP eller på hemsidan https://rattvisanp.org/. På hemsidan finns citat av forskare, en lista med företag/organisationer som stödjer oss i frågan, en namninsamling för alla som vill stödja frågan och en möjlighet att vittna om sin upplevelse.

Skriv på namninsamlingen eller vittna om din upplevelse under nationella provet genom att skriva till sara.rydin@dyslexi.org. Redan har över 2300 personer skrivit under namninsamlingen.

Alla sätt att läsa är bra – ögon, öron eller fingrar. För elever med dyslexi är läsning med öronen det främsta sättet att förstå text. Elever med dyslexi måste få använda sina hjälpmedel på nationella proven; att läsa proven med öronen testar läsförståelsen.  

I kampanjen deltar även Svenska dyslexiföreningen, Läsrörelsen, Föräldraföreningen för dyslektiska barn, Susanna Cederquist/En bild av dyslexi och Disability Rights Defenders Sweden.

Kampanjen stöds också av Prinsparets stiftelse, Tortalk, Oribi, Wizkids, Svensk talteknologi, Blipsay och Frölunda data.

 

Bifogade filer:
katie-gerrard-unsplash-facebook_0
Alla sätt att läsa är bra. Foto: Katie Gerrard / Unsplash
Annonser