Olov Berggren är ny kanslichef

Olov Berggren är ny kanslichef
Olov Berggren är ny kanslichef på Dyslexiförbundet i Sundbyberg.

Olov kommer närmast från en tjänst som generalsekreterare för Interna-tionellt Centrum för Lokal Demokrati (ICLD) i Visby. Olov är beteendevetare och har erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter inom ideell sektor, t ex för RFSU i Tanzania. Olov började den16 februari.

– Jag ser fram emot att vara en del i en tydlig medlems-organisation, där jag tror att min roll kommer innehålla många olika spännande delar. Det ska bli roligt att arbeta med ett uppdrag, där jag kan vara med och utveckla verksamheten ytterligare. Jag vill arbeta för att samarbetet mellan kansli, medlemmar och styrelse fungerar på ett bra sätt, men även att Dyslexiförbundet samarbetar och har bra kontakter med andra aktörer. För mig känns det väldigt inspirerande att komma till en organisation med så mycket kunskap och en stark vilja att ytterligare utveckla sitt arbete och sitt engagemang, säger Olov Berggren.

– Jag är mycket glad för denna förstärkning till vårt kansli, säger Bengt-Erik Johansson, förbundsordförande för Dyslexiförbundet.

Text: Ylva Bjelle

Olov Berggren (Foto: privat)
Annonser