Poddtips

Lyssna på poddar/radio om dyslexi och dyskalkyli under ledigheten – här kommer några tips från Dyslexiförbundet. 

Hjärta och hjärna

I avsnitt 9 i andra säsongen handlar podden om läsning. Läser svenska elever bättre eller sämre idag?

Dyskalkylipodden 

Podden handlar bland annat om hjälpmedel och hur undervisningen skulle kunna anpassas för elever med dyskalkyli. Läs även artikeln i Läs & Skriv om personerna bakom podden. 

Älskade Dyslexi – en samtalsserie 

I samtalsserien ingår nio avsnitt där skådespelaren och programledaren Eva Röse samtalar med olika gäster om dyslexi, om känslor, tankar och funderingar kring skolgång, självbild och föräldraskap. Podden är en förlängning av boken Älskade dyslexi som togs fram av Prinsparets stiftelse i samarbete med Storytel orginal.  

Dyssepodden 

Den här podden handlar om hur det är att ha dyslexi. Till varje avsnitt bjuds det in gäster som delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Dyssepodden produceras av FDB (Föräldraföreningen för dyslektiska barn).  

Barnpsykologerna 

I avsnitt 89 förra hösten bjöd podden Barnpsykologerna in logoped Anna Fabiansson. De samtalar om vad dyslexi är, hur en utredning går till och vad man gör när barnet fått en diagnos.  

Framgångspodden 

Operasångaren Loa Falkman och poddaren Alexander Pärleros har båda något gemensamt. De har båda dyslexi. I avsnitt 591 i Framgångspodden samtalar de om allt möjligt, men också om hur dyslexin sett ut för var och en av dem.  

Livet med dyslexi 

I tio avsnitt intervjuar journalisten Hanna Dockson föreläsaren Benny Björkman om livet med dyslexi. 

Funka olika 

Handlar om: funktionsnedsättning. Avsnitt 4 handlar t.ex. om utmaningar med skärm för barn och unga med NPF. Görs av Habilitering & Hälsa i Region Stockholm. 

Lika värde 

I podden förklarar, fördjupar och diskuterar Specialpedagogiska skolmyndigheten specialpedagogik och ger goda råd till dig som arbetar i eller har barn som går i förskolan och skolan. Avsnitt 64 handlar om hur dyskalkyli utreds. 

Pedagogisk psykologi 

I ett avsnitt av podden pratar man om tillgänglighet och npf i skolan. Med Joanna Lundin som är lärare och skolutvecklare. 

Elevhälsopodden 

I två avsnitt av podden pratar man om språk i skolan med Anna-Eva Hallin. Anna-Eva är forskare inom logopedi och skriver om språk på sprakforskning.se. 

NPF-podden 

Podden handlar om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och tar upp frågor som relation till skolan, familjesituationer och hemmasittare. UR producerar den. 

podd bild lång
Annonser