VVS-företag efterlyser dyslektiker i platsannons

Niklas Wennström (bild: privat)
Skånska VVS-företaget Pipeline betonar i sina platsannonser att de gärna ser sökande med dyslexi eller någon bokstavskombination.

- Dyslektiker har en annan känsla för hur system är uppbyggda. Vi ser saker på ett annat sätt, mer i bild än i ord. Då får man ett väldigt kreativt tänkande, säger Niklas Wennström, grundare och delägare.

Han har nyss kommit tillbaka till kontoret i Helsingborg efter ett uppdrag att hitta ett läckage i en fastighet. Flera andra företag hade varit där och letat, men Niklas hittade läckan efter 25 minuter.

- För att kunden ska förstå, måste jag förklara för kunden; Ja, maskinen i min hand visar att läckan är här. Men egentligen är det min känsla som lett mig dit.

Niklas Wennström startade företaget år 2013 tillsammans med kollegan Jonathan Becker. Fyra år senare har Pipeline i Sverige AB vuxit från sex till 35 anställda. Omsättningen har ökat från sex miljoner kronor till 38 miljoner kronor på tre år.

- Det trodde jag aldrig när jag gick i skolan. Skolan är inte anpassad för dyslektiker. Jag var duktig på flera ämnen, till exempel religion, historia och geografi, men fick låga betyg på grund av min läsning.

När Niklas Wennström några år senare gjorde ett IQ-test vid mönstringen till militärtjänst visade resultatet på högt IQ. Samma läkare som gjorde IQ-testet kollade sedan hans syn. Eftersom Niklas blandade ihop bokstäverna
B och D, E och F, Ä och Ö, M och N ifrågasatte läkaren om IQ-testet verkligen kunde stämma…

- Jag startade företag i ren revansch. Ibland får jag frågan hur det går att driva företag som dyslektiker, men då säger jag att det kan gå lika bra för min verksamhet, som för Ingvar Kamprad, Richard Branson, Bill Gates, Steve Jobs, Ben Way med flera.

Företaget har fått mycket respons på sina platsannonser där de efterfrågar personer med dyslexi eller bokstavskombinationer.

- Många har hört av sig och skrivit ner hela sin livshistoria när de sökt jobb här. Nyligen anställde vi Hampus Haak, som har både dyslexi och ADHD. Han är kanon!

Företaget har även kontakt med Arbetsförmedlingen i Malmö för att eventuellt anställa en medarbetare med autism. Niklas Wennström skulle också vilja komma ut i skolorna för att informera om dyslexi och förmedla framtidstro.

- Att vara annorlunda är en gåva. 

Text: Ylva Bjelle

Läs fler artiklar från Läs&Skriv i papperstidningen. Den får du som stödmedlem, medlem eller prenumerant.

Ämnen:

Relaterade artiklar

Helena Bross: ”Skolan ska hjälpa barn med dyslexi”

Länkar

Pressmeddelande