Den här webbplatsen använder cookies för att hjälpa dig att ge dig den bästa upplevelsen när du besöker vår hemsida. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår användning av dessa cookies.
– Personer med funktionsnedsättning ska kunna verka i samhället på lika villkor. Därför behövs universell design. Det sa Lena Hallengren (S) Barn, äldre och jämställdhetsminister när hon talade på Funka för livets mässa i Borås.
Dyslexiförbundet är med i ett nystartat europeiskt projekt som heter EASIT. Projektet handlar om att göra texter lättare att läsa och förstå. I projektet ingår åtta partners från fem länder.
Lundgrens hörna. Det var en gång ... och denna gång skulle jag träffa Joakim. I telefonen förklarade han utförligt hur jag skulle ta mig till mötesplatsen. Slutligen förklarade Joakim att han själv kunde bli sen, eftersom han skulle komma direkt från ett möte på andra sidan stan. Jag kände mig, trots beskrivningen, osäker och tog god tid på mig.
Med små enkla knep kan lärare hjälpa barn med läs- och skrivsvårigheter. Det första steget är att acceptera dyslexin. Det sa Inger Rålenius, när hon föreläste för ett hundratal lärare på Skolforum i oktober.
I samband med Dysleximässan i Karlstad hölls Förbundsråd. Det är Dyslexiförbundets högsta beslutande organ, som hålls en gång per år. Vart tredje år hålls kongress. Nästa kongress äger rum i oktober 2019. Då sker val av styrelse och revisorer med mera.
När denna tidning trycks har vi förhoppningsvis en ny regering. Eftersom det snart är jul, vill jag passa på att framföra Dyslexiförbundets önskelista till de nya ministrarna. Du visste väl att jag under juletid även är verksam som jultomte? Därför vet jag att en önskelista kan göra stor nytta. Dyslexiförbundet önskar följande inför det nya året 2019: