Den här webbplatsen använder cookies för att hjälpa dig att ge dig den bästa upplevelsen när du besöker vår hemsida. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår användning av dessa cookies.
Det regnar på Polishögskolan i Sörentorp i Solna. Jag slås av det stora området och får gå tillbaka till besöksparkeringen, för att köra bilen allra längst in på det gamla regementet. Där ska jag träffa Stefan Wehlin, chef för övergripande planering och kompetens-försörjning.
Studenter som kommit in på en högskola kan få anpassningar om de har dyslexi, men inte i antagningsproven. Det är fel tycker Elin Alm, som vill att polisutbildningen anpassar sina antagningsprov.
Sista året på gymnasiet fick Maria Wennberg diagnosen grav dyslexi. Då hade hon redan hunnit utveckla sin strategi för studier; lyssna, måla tavlor av föreläsningarna och föreläsa för sina soffkuddar. Förra sommaren blev Maria Wennberg legitimerad läkare. Idag arbetar hon på barnkirurgen på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.
Bostadsort och skola avgör hur elever med läs- och skrivsvårigheter bemöts. Prins Carl Philip vill belysa de olika villkoren. På hans initiativ arrangeras den 9 mars ”En hearing om dyslexi”.