Den här webbplatsen använder cookies för att hjälpa dig att ge dig den bästa upplevelsen när du besöker vår hemsida. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår användning av dessa cookies.
Helene är en av de tre nominerades till Årets Dyslexipriset. De som har nominerat henne skriver att Helene i många år haft ett stort engagemang för alla som har svårigheter med att läsa och som behöver lättlästa böcker.
Sara är en av de tre nominerades till Årets Dyslexipriset. De som har nominerat henne skriver bland annat att hon har en enorm kompetens inom området och att hennes fantastiska elev- och kunskapssyn genomsyrar allt hon gör för eleverna.
Saga är en av de tre nominerades till Årets Dyslexipriset. De som har nominerat Saga skriver att hennes prestation och arbete i dyslexifrågan är “beundransvärd!”.
Nomineringen till årets Dyslexipris är avslutad. Juryn har beslutat att tre personer ska gå vidare till slutnomineringen. Vinnaren presenteras på Världsdyslexidagen den 7 oktober.
Se styrkorna med att ha dyslexi, men glöm inte problematiken. Det är budskapet från Susanna Cederquist, som tilldelas Dyslexipriset 2019. Hon får priset för att hon sprider en bred bild av dyslexi.
Ulla Föhrer blev logoped i mitten av 1970-talet. Hon arbetade länge som universitetsadjunkt vid logopedutbildningen på Karolinska Institutet. Hennes område var barn med sen språk- och talutveckling och så småningom även dyslexi. Under den tiden blev logopedutbildningen fyraårig, för att utökas med kunskap kring dyslexi.