Hitta rätt i app-djungeln.

Har du en smartphone eller surfplatta? I så fall finns det många användbara program, så kallade appar att välja mellan. Appen kan exempelvis läsa upp text, översätta mellan språk, eller omvandla tal till text.

Det bästa är att apparna i många fall är gratis. Andra appar kostar ca tio till 40 kr. Men det finns många appar. Och det kommer ständigt nya appar. Här är några sidor på Internet, som hjälper dig att välja vilken app du ska ladda ner till din telefon eller surfplatta.

 Se Skriv knutens lista på apptips nedan. Du kan också ringa och fråga 08 66517 08 eller boka ett besök på skriv knuten så upptäcker vi app världen tillsamans .

 

http://www.skoldatatek.se/appar-med-mojligheter

Denna sida ger en översikt över appar för främst språk och kommunikation. Sidan anger om appen kostar pengar eller inte. Här finns också länkar till andra sidor och Facebook-grupper som diskuterar appar. Genom att klicka på "Verktyg", hittar du också skrivna instruktioner och filmer som beskriver hur du installerar och använder appar.

 

http://www.logopedeniskolan.se/

Högst upp på denna sida, kan man välja att klicka på "iPad-appar" eller "Android-appar". Sidorna listar appar, utan någon information om programmen. Om du klickar på länken "Instruktionsfilmer", hittar du enkla filmer som beskriver hur du använder en del av apparna.

 

https://www.skolappar.nu/

På denna sida recenseras många appar som kan vara intressanta för skolan. Här hittar du appar för skolans alla ämnen. Biologi, historia, slöjd osv. Till höger finns olika menyer och filter som hjälper dig att hitta rätt. Du kan till exempel hitta appar för att skapa videopresentationer, för att ladda ner böcker, eller för att hjälpa dig att ljuda orden. Du kan också välja att bara titta på program som passar för förskolan.

 

https://www.facebook.com/groups/188808634575865/

Det här är Skoldatatekets Facebook-grupp. Här kan du ställa frågor och hitta svar om appar som används i skolan.

Ämnen:

Bifogat material

PDF icon Dyslexiförbundet skriv knutens Applista
PDF icon Skoldatatekens applista
PDF icon Dyalexiförbundet skriv knutens Hjälpmel
Fil Tips på bra funktioner i Iphone/Ipad