Bilden föreställer FN byggnaden i New York. I förgrunden flaggor.

HSO ordnar FN-seminarium

Den 15 juni arrangerar Handikappförbunden ett FN-seminarium om tillgängliga möten.
Bilden föreställer Stig Nyman

Ett samhälle för alla

Regeringen måste satsa pengar på forskningsmiljöer som är inriktade på ett samhälle för alla, skriver Handikappförbundens ordförande Stig Nyman i en debattartikel i Uppsala Nya Tidning.
Bild på lagböcker och domarklubba

”Funktionshindrade bör få skydd i lagen”

Personer med funktionsnedsättning utsätts oftare än andra för kränkningar och våld, men omfattas inte av lagen om hets mot folkgrupp. Det vill Handikappförbunden ändra på.

Frågor om dyslexi i HSO-tältet på Almedalen

Vad är egentligen dyslexi, och hur yttrar det sig? Det var en av frågorna som ställdes när Dyslexiförbundet fanns för att informera i HSOs tält i Almedalen.

Handikappförbunden har kongress

Stadsminister Stefan Löfven citerade Astrid Lindgren när han invigde HSO-kongressen: "Allt stort som skedde i världen skedde först i någon människas fantasti."

Dålig prognos för arbetsmarknaden

Andelen personer med funktionshinder och nedsatt arbetsförmåga förväntas öka enligt Arbetsförmedlingens senaste prognos.
Elever och lärare i klassrummet

Material för en tillgänglig skola

Från den 1 januari 2015 klassas otillgänglighet i skolan som diskriminering. Nu finns ett färdigt paket som ger konkreta verktyg till att komma i gång med förändringsarbete i förskola och skola. Paketet överlämnas till utbildningsdepartementet den 25 juni.
Riksdagshuset i Stockholm (Foto: Melker Dahlstrand)

Otillgänglighet blir diskriminering

Den 23 juni diskuterade regeringen frågan om utökat diskrimineringsskydd. Den 24 juni 2014 kom beslutet som innebär att bristande tillgänglighet blir en diskrimineringsgrund.
Bilder från EU-upplysningens hemsida

"Personrösta i EU-valet."

HSO har ställt fyra frågor till EU-kandidaterna. –Du gör bäst i att personrösta, säger Ingrid Burman, HSO:s ordförande.

Sidor

Prenumerera på