Förbundet i Almedalen

Även i sommar finns Dyslexiförbundet FMLS på plats under politikerveckan på Almedalen i Visby.
Bild på deltagare i panelen

”Vi behöver lärare som är goda hantverkare”

Får inte våra lärarstudenter lära sig något om dyslexi? –Nej! Inte tillräckligt i alla fall, sa Christina Hellman, under Dyslexiförbundet FMLS sista seminarium på årets Almedalsvecka.
Paneldeltagare bänkade

”Mer forskning om dyslexi behövs”

–Det behövs fler studier som vetenskapligt utvärderar nyttan av olika insatser för dyslektiker, alltså forskning som uppfyller de kriterier som satts upp av SBU, sa Christina Hellman som inledde seminariet om dyslexiforskning i Almedalen.
5 deltagare i panelen skrattar

Läsa-skriva-räkna-garantin ska gälla alla barn!

–Vi ser positivt på garantin, men vad händer om skolorna inte klarar av den? Vad gör man då? Det undrade Bengt-Erik Johansson under seminariet ”Gäller läsa-skriva-räkna-garantin även barn med dyslexi?” på Almedalen.
Närmast kameran Inger Rålenius, bredvid sitter Håkan Thomsson från SRF.

Gör medierna tillgängliga nu!

–Jag vill inte vänta ett år till innan jag kan gå på bio med uppläst text, sa Inger Rålenius under Dyslexiförbundets seminarium "Gör medierna tillgängliga för alla" på Almedalen.

Frågor om dyslexi i HSO-tältet på Almedalen

Vad är egentligen dyslexi, och hur yttrar det sig? Det var en av frågorna som ställdes när Dyslexiförbundet fanns för att informera i HSOs tält i Almedalen.

Nu är Dyslexiförbundet på Almedalen

Första aktiviteten är i HSOs tält i eftermiddag (söndag) kl 14. Skeppsbron, tältplats 115.
Almedalen

Almedalen - våra seminarier

Missa inte årets almedalsseminarier om dyslexi! Plats: Högskolans lokal D20, Cramérgatan 3. Hörslinga finns! På söndag 28 juni kl 14-16 är vi i handikappförbundens tält i hamnen tältplats 115. Välkomna !

Dyslexiförbundet FMLS på Almedalen!

Som vanligt finns Dyslexiförbundet FMLS på plats under politikerveckan på Almedalen i Visby i sommar.
Bild på panelen

Rätten till en dyslexiutredning och hjälpmedel. Seminarium i Almedalen.

Dyslexiförbundet FMLS arrangerade ett seminarium kring detta som inleddes med att Bengt-Erik Johansson presenterade förbundets utredning och Christina Hellman redogjorde för Svenska Dyslexiföreningens utredningsmodell.

Sidor

Prenumerera på